Al gedacht aan natuursteen als nieuwe vloer? Of eerder een mooi, luxueus keukenblad? Met een natuursteentegel haalt u de natuur in uw huis binnen en met crinoïde tegels bezit u zelf een stukje leven vanop de zeebodem.

 

Wat zijn crinoïde tegels?

Crinoïde tegels zijn blauwe hardsteen tegels die deeltjes van zeelelies bevatten. De kleine witte vlekjes, die zichtbaar zijn op de tegels, zijn dus eigenlijk stukjes ongewervelde zeedieren. Hoe zichtbaarder de deeltjes, hoe hoger de waarde van de natuursteen.

Crinoïde tegels bestaan dus uit fossielhoudende natuursteen en die bevat 96% calciet, het meest dominerende materiaal in natuurstenen. Bovendien zijn crinoïde tegels vorstbestendig en slijtvast, waardoor u er jarenlang van kan genieten.

Deze specifieke natuursteen is overigens ook vindbaar in België, namelijk in de Ardennen en Henegouwen, waar er twee grote productieregio’s aanwezig zijn.

 

Toepassingen van crinoïde tegels?

Bent u op zoek naar een vloer voor in uw nieuwbouw of een nieuwe vloer voor in uw huidige woning? Met crinoïde tegels kunt u een warme look integreren in uw woning en heeft u ook een verbinding met de natuur. Niet alleen voor vloeren, maar ook als wand- of gevelbekleding zijn de tegels een mooie meerwaarde. Zo’n crinoïde zwarte wand kan voor een moderne touch zorgen in uw woonkamer of de uitstraling van uw gehele woning bevorderen.

Daarnaast kunt u de de tegels een onderdeel maken van uw keuken of badkamer. Met een keukenwerkblad of lavabotablet, gemaakt uit crinoïde tegels, blaast u uw bezoekers zeker omver. Bovendien is het ook mogelijk om de oppervlakte van een tafel met crinoïde tegels te vervaardigen. Op die manier kan u uw keuken en living op elkaar afstemmen en vormen uw meubels een mooi geheel.

De blauwe hardsteen tegel kan worden omgevormd en toegepast om een moderne trap te bouwen. De witte deeltjes breken de donkere kleur en kunnen een meerwaarde zijn in uw trappenhal. Aan het denken om een zwembad aan te leggen in uw tuin? Ook hier komen crinoïde tegels perfect tot hun recht.

 

Crinoïde tegels kopen? Zo onderhoudt u ze

Om uw crinoïde tegels te onderhouden, zodat u er het maximale kan uithalen, hebben wij enkele tips en tricks. Als u een crinoïde vloer heeft, dan is het onderhoud echt kinderspel. Uw vloer kan u gemakkelijk reinigen met wat neutrale zeep en lauw water. Daarna volstaat het om uw vloer gewoon te drogen met een gespoelde dweil.

Ook uw keukenwerkblad of lavabotablet kan u op die manier reinigen. Afhankelijk van hoe de natuursteen werd afgewerkt, is er een kleine kans op schade wanneer u zure producten (citroen, wijn, azijn….) zou gebruiken. Om dat te voorkomen, is het aangeraden om uw werkblad in te smeren met een laagje lijnolie en terpentijn.

Heeft u gekozen om uw zwembad te omringen met crinoïde tegels, dan kan u met gewoon zuiver water deze onderhouden. Met een borstel of hogedrukreiniger mag u uw tegels spoelen, maar let wel op dat u geen schade veroorzaakt met de hogedrukreiniger. Wij stellen voor om dat op een lage stand te doen zodat u de voegen niet kan beschadigen.

 

Verschillende opties in ons natuursteenatelier

Bij het Westvlaams Tegelhuis hebben wij een ruim aanbod aan verschillende soorten tegels. Voor iedere smaak hebben wij de ideale natuursteentegel in ons natuursteenatelier. Verkiest u een luxueuze look in uw woning, dan kunt u gaan voor marmer. Eerder een moderne uitstraling in gedachten, dan kan leisteen misschien de juiste keuze zijn. Zowel voor een nieuwe vloer als een nieuwe trap zijn verschillende stijlen mogelijk. En uiteraard hebben we ook knappe crinoïde tegels in het aanbod.

Op zoek naar inspiratie? Dan kunt u bij het Westvlaams Tegelhuis terecht voor advies. Neem alvast een kijkje op onze inspiratiepagina met verschillende natuursteentegels  en kom te weten welke uitstraling bij u past. Al overtuigd door uw keuze, maar nog andere vragen? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom in Rumbeke, Roeselare.