Keramiek Roeselare | Westlaams Tegelhuis

Keramiek

Onderhoudsgemak, een goede prijs-kwaliteitsverhouding en een enorm grote keuze. 3 redenen waarom u keramische tegels overal in huis kunt leggen.

Vloer

Ga voor de sterkte en hardheid van keramiek

Keramische tegels zijn populair. Uit de Europese tegelfabrieken vertrekken elke dag karrenvrachten tegels naar mensen zoals u. Niet te verwonderen: de keuze is enorm, het onderhoud is een fluitje van een cent en voor die prijs bestaat er geen betere kwaliteit. Bij Westvlaams Tegelhuis vindt u gegarandeerd de keramische tegel die u zoekt.

Hoe wordt uw keramische tegel gemaakt ?

Hoe een keramische tegel gemaakt wordt? Uit uiteenlopende soorten klei, zand en verschillende natuurlijke en andere stoffen. De tegel wordt gebakken op een heel hoge temperatuur tussen 1.000 en 1.250 graden. Die temperatuur levert samen met het bakproces een harde, sterke en onderhoudsvriendelijke tegel op.

Geglazuurde tegels

De geglazuurde tegel kent u ook als verglaasde tegel. Een gekleurde laag glazuur maakt de tegel nog harder en waterbestendiger dan hij al was. De kleur in het glazuur verandert ook de tint, het motief en de glans van de tegel.

Omdat geglazuurde keramische tegels harder en waterbestendiger zijn, passen ze perfect in ruimtes waar u water gebruikt. Bijvoorbeeld uw badkamer, keuken, wasplaats en toilet.

Niet geglazuurde tegels

De niet-geglazuurde tegel wordt uit 1 massa gemaakt. Er zijn 2 types niet-geglazuurde tegels:

  • De compacte tegel: laat weinig tot geen water door en is ongevoelig voor vlekken.
  • De poreuze tegel: neemt water op en is gevoelig voor vlekken.

Alleen de beste kwaliteit

Het aanbod aan keramische tegels is enorm en wordt verschillende keren per jaar aangepast en uitgebreid. Daarom maken we het u gemakkelijk: bij ons vindt u alleen de beste tegels die in alle prijscategorieën beschikbaar zijn.

Zoekt u voor de ene ruimte een degelijke en duurzame tegel, voor de andere een stijlvol chique tegel en voor nog een andere kamer een tegel met een extravagant kantje? We combineren uw ideeën tot een harmonisch geheeld.

Keramiek Roeselare? Daarvoor moet u bij Westvlaams Tegelhuis zijn.

Onze tegelexperts? Die praten uw taal en gaan geen enkele vraag uit de weg. Aarzel dus niet om ons te contacteren.

Merken die u bij ons vindt

Wij hebben verschillende merken in ons gamma. Voor elk wat wils qua sfeer, budget,…